Koristite samo ono najbolje.
Ukoliko ste ljubitelj Italijanskih specijaliteta poput pice, pasti, sigurni smo da ćete i ovaj recept Lazanji oberučke prihvatiti, jer se pravi sa originalnim sastojcima.
Sastojci:
kore za lazanju
1 kašika putera
1 litar masnijeg svežeg mleka
2 supene kašike brašna
šolja svežeg rendanog parmezana
500g goveđeg mlevenog mesa
Prvi i glavni sastojak za uspešnu lazanju je pravougaona tepsija, po mogućstvu glinena.
Istopiti puter u loncu, skloniti sa vatre i dodati brašno. Vratiti na vatru i mešati intenzivno dok se testo ne skuva i postane glatka masa. Skloniti opet sa vatre i polako dodavati hladno mleko uz neprekidno mešanje da se ne naprave grudve. Dodavati po malo mleka svaki put kada masa postane ponovo glatka sve dok se ne potroši mleko. Kuvati dok sos ne dostigne gustinu jogurta. Pobiberiti i posoliti.
Nauljiti tepsiju i poslagati prvi red kora za lazanje.
Posuti red mesa preko kora , kašiku rendanog parmezana i kutlaču bešamela. I sve iz početka dok se ne potorši fil.
Peći u rerni na 20 minuta na 180 stepeni.