Neka se zimsko popodne pretvori u hedonističke navike.
Želite da počastite svoje ukućane nakon nedeljnog ručka, a nemate dovoljno vremena za pravljenje torti, kolača koje bi vam oduzele više od dva sata.
Imamo savršeno rešenje za vas. U pitanju je čuvena pita s jabukama.
Sastojci:
1/2kg tankih kora za baklavu
1,5kg jabuka
600g šećera
700ml vode
100g putera
malo ulja
3kašike griza
cimet
vanilin šećer
Priprema:
Sirup od šećera i vode prokuvati i ostaviti sa strane da se ohladi. Rastopiti 100g putera i njeg adodati u isto toliko ulja. Jabuke oljuštiti, izrendati i dodati par kašičica šećera i tri kašike griza, da upiju višak soka, a i da kolač bude sočniji. Kore po dve stavljati, premazati puterom i dodati fil od jabuka. Srolati kao rolat i ređati u pleh koji je dužine rolata. Kada je sve poređano, izrezati oštrim nožem, nauljiti i peći na 200 stepeni.
Kada bude pečeno, posuti malo cimeta i vanilin šećera.
Brzo, efikasno i ukusno.