Ukusno I SOČNO

Mekana i drugačija: Punjena pogača je zalogaj koji ćete pamtiti! (RECEPT)

0

Napravite promenu, zamenite svakodnevni hleb ovom prelepom pogačom, i uživajte u njenom ukusu, recept koji nam prenosi "Stil".

foto: Profimeda
foto: Profimeda

Sastojci:

 

  • 2 krompira 
  • 2 jaja
  • 15 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 200 g sira
  • kockica maslaca
  • 200 ml mleka
  • 300-400 g brašna
  • so

 

Priprema:

 

Od mleka odvaditi malo i potopiti kvasac sa šećerom da nadođe. Maslac istopiti. U kvasac razbiti jaja, dodati maslac i ostatak mleka, brašno i so i zamesiti mekše testo.

 

Ostaviti pokriveno pola sata. Krompir skuvati pa ga izgnječiti i dodati narendan sir i sve lepo izjednačiti. Istresti na radnu površinu posutu brašnom i oblikovati loptu i malo uvaljati u brašno.

 

Nadošlo testo istresti na sto pa razvući rukama u krug pa na sredinu staviti loptu sa krompirom i rukama preklopiti testo i pritisnuti ga rukama. Na sredini malo rukama probušiti.

 

Staviti u podmazan pleh pa ostaviti da odstoji 15 minuta. Premažite žumancetom i izbodite viljuškom. Peći na 200 stepeni C 35-40 minuta.

 

Prijatno!

 

 

makonda-tracker