Napravite promenu, zamenite svakodnevni hleb ovom prelepom pogačom, i uživajte u njenom ukusu, recept koji nam prenosi "Stil".
Sastojci:
- 2 krompira
- 2 jaja
- 15 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 200 g sira
- kockica maslaca
- 200 ml mleka
- 300-400 g brašna
- so
Priprema:
Od mleka odvaditi malo i potopiti kvasac sa šećerom da nadođe. Maslac istopiti. U kvasac razbiti jaja, dodati maslac i ostatak mleka, brašno i so i zamesiti mekše testo.
Ostaviti pokriveno pola sata. Krompir skuvati pa ga izgnječiti i dodati narendan sir i sve lepo izjednačiti. Istresti na radnu površinu posutu brašnom i oblikovati loptu i malo uvaljati u brašno.
Nadošlo testo istresti na sto pa razvući rukama u krug pa na sredinu staviti loptu sa krompirom i rukama preklopiti testo i pritisnuti ga rukama. Na sredini malo rukama probušiti.
Staviti u podmazan pleh pa ostaviti da odstoji 15 minuta. Premažite žumancetom i izbodite viljuškom. Peći na 200 stepeni C 35-40 minuta.
Prijatno!