Ovo je brza i elegantna torta idealna za za popodnevno opuštanje uz šoljicu kafe i ćaskanje sa prijateljima ili porodicom.
Ko ne voli čokoladnu tortu? Takvih ljudi je sigurno malo, a sigurni smo da kada bi probali ovu tortu, zavoleli bi je na prvi zalogaj, prenosi "Stil".
Gotova je za pola sata, a ukus je neodoljiv. Savetujemo vam da koristite čokoladu s visokim postotkom kakaa (70% i više) te da je poslužite uz kuglu sladoleda.
Sastojci:
- 170 grama tamne čokolade
- 80 grama maslaca
- 4 jaja
- 100 grama šećera
- 30 grama mevenih badema
- Prstohvat soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 Celzijusa i premažite kalup maslacem.
Čokoladu iseckajte na male komadiće i rastopite je na pari s maslacem i prstohvatom soli.
Penasto umutite jaja sa šećerom, pa zatim lagano sjedinite obe smese uz pomoć miksera. Dodajte mlevene bademe pa nastavite mutiti drvenom kašikom.
Prelijte testo u kalup i pecite 15-20 minuta, sve dok smesa ne postane čvrsta.
Izvadite kolač i pričekajte da se ohladi, a zatim ga izvadite iz kalupa.
Tortu možete preliti otopljenom čokoladom po želji, i poslužiti sa kuglom sladoleda, takođe po želji.
Uživajte i prijatno!