Kakao, vanila, lešnici.. ko može odoleti ovoj kombinaciji? Oduševite svoju porodicu sa ovim preukusnim dezertom.
Ova sjajna torta se priprema jednostavno, a ono što je najbolje od svega je to što vas sastojci za tortu neće izaći više od 500 dinara. Recept nam otkriva "Stil".
Sastojci:
- Za koru: 2 jaja, 2 kašike brašna, 1 kašika kakaa, pola praška za pecivo, 2 kašike ulja, 2 kašike mleka + malo za prelivanje
- Za fil: 1 l mleka, 4 kašike gustina, 6 kašika šećera, 2 vanilina šećera, malo ekstrakta vanile, 2 kašike kakaa, lešnici za ukras
Kalup prečnika 24 cm
Priprema:
Odvojite žumanca i belanca, u posudu sa žumancima dodajte šećer pa umutite. Zatim dodajte ulje, brašno, kakao, mleko, i prašak za pecivo i sve pomešajte. Belanca umutite u čvrst šne i sve sjedinite.
Masu prespite u podmazan kalup pa stavite da se peče 15-ak minuta na 200 stepeni.
Dok se kora peče pripremite fil. Podelite mleko na dva jednaka dela u dve posude. U obe posude stavite po 3 kašike šećera i po 2 pune kašike gustina Zatim u prvu dodajte i vanilin šećer i ekstrakt vanile, a u drugu kakao.
Kada izvadite koru iz rerne nakvasite je mlekom, pa stavite filove da se kuvaju i mešajte ih. Skinite ih sa vatre kada se zgusnu.
Na koru naizmenično sipajte beli i braon fil dok je potrošite smesnu.
Ostavite tortu da se ohladi oko sat i po i poslužite je!
Prijatno!