ukusno

BANANE, BADEMI, KAKAO: Ovaj čokoladni sladoled na štapiću piprema se brzo, a idealan je za svaku priliku (RECEPT)

0

Ko ne voli ovu poslasticu?

sladoled
sladoledfoto: Shutterstock

Ovi dvostruko čokoladni sladoledi na štapiću imaju tamnu tajanstvenu dušu i zgodnu belu jaknicu. Upoznajte ove kremaste šarmere i zaljubite se!

 

Isprobajte slatkiš neprolaznog i uvek aktuelnog ukusa, savetuje Sensa.

 

Sastojci:

2 zrele banane

3 kašike putera od badema ili nekog drugog putera od orašastih plodova ili semenki po vašem izboru

3 kašike sirovog ili nezaslađenog kakaa u prahu

kašičica ekstrakta vanile

1/2 šoljice (120 ml) nezaslađenog bademovog ili drugog biljnog mleka

 

Priprema:


Sve sastojke, osim preliva od bele čokolade, stavite u blender i mutite mikserom dok ne postane glatko. Ulijte mešavinu u kalupe za sladoled, ubacite štapiće i zamrznite na 4 do 6 sati, dok se ne stisnu. Pripremite papir za pečenje i stavite sa strane dok se ne stegnu. Kad se sladoledi stvrdnu, izvadite ih iz kalupa (lakše će izaći ako kalup na trenutak umočite u vruću vodu) i umočite ih u preliv od bele čokolade. Premestite ih na papir za pečenje i vratite u zamrzivač na trenutak kako bi se bela čokolada stegla. Poslužite i uživajte.

 

Preliv od bele čokolade:

 

šoljica (240 ml) sirovog kakao putera, otopljenog

šoljica (240 ml) sirovih makadamija oraščića

1/4 šoljice (60 ml) pirinčanog slada ili meda

malo kokosovog ili nezaslađenog bademovog mleka ili vode

 

Stavite kakao maslac, makadamija oraščiće i pirinčani slad u blender velike snage i mutite mikserom dok ne postane glatko. Dodajte malo kokosovog mleka u mešavinu, ako je pregusta.

 

 

makonda-tracker