Ko ne voli ovu poslasticu?
Ovi dvostruko čokoladni sladoledi na štapiću imaju tamnu tajanstvenu dušu i zgodnu belu jaknicu. Upoznajte ove kremaste šarmere i zaljubite se!
Isprobajte slatkiš neprolaznog i uvek aktuelnog ukusa, savetuje Sensa.
Sastojci:
2 zrele banane
3 kašike putera od badema ili nekog drugog putera od orašastih plodova ili semenki po vašem izboru
3 kašike sirovog ili nezaslađenog kakaa u prahu
kašičica ekstrakta vanile
1/2 šoljice (120 ml) nezaslađenog bademovog ili drugog biljnog mleka
Priprema:
Sve sastojke, osim preliva od bele čokolade, stavite u blender i mutite mikserom dok ne postane glatko. Ulijte mešavinu u kalupe za sladoled, ubacite štapiće i zamrznite na 4 do 6 sati, dok se ne stisnu. Pripremite papir za pečenje i stavite sa strane dok se ne stegnu. Kad se sladoledi stvrdnu, izvadite ih iz kalupa (lakše će izaći ako kalup na trenutak umočite u vruću vodu) i umočite ih u preliv od bele čokolade. Premestite ih na papir za pečenje i vratite u zamrzivač na trenutak kako bi se bela čokolada stegla. Poslužite i uživajte.
Preliv od bele čokolade:
šoljica (240 ml) sirovog kakao putera, otopljenog
šoljica (240 ml) sirovih makadamija oraščića
1/4 šoljice (60 ml) pirinčanog slada ili meda
malo kokosovog ili nezaslađenog bademovog mleka ili vode
Stavite kakao maslac, makadamija oraščiće i pirinčani slad u blender velike snage i mutite mikserom dok ne postane glatko. Dodajte malo kokosovog mleka u mešavinu, ako je pregusta.