Probajte ukus ovog neverovatnog bakinog kolača
Sjajan kolač voćni, veoma rastresit i sočan, sa grožđem koje ovom kolaču daje poseban divan ukus...Treba ga obavezno probati, jer zaslužuje svojim kvalitetom, prenosi Stil.
Potrebno je:
5 jaja
120 g brašna
120 g griza
50 ml ulja
korica limuna
200 g šećera
200 g kisele pavlake
1/2 praška za pecivo
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno, griz zajedno sa praškom za pecivo, ulje, koricu limuna, pavlaku. Sve sastojke sjediniti i dobro izmešati.
U podmazan pleh sipati pola smese, rasporediti očišćeno grožđe pa sipati drugu polovinu. Takođe i po njoj rasporediti grožđe.
Protresti tepsiju i peći na 200 stepeni 40 minuta. Na polovini pečenja pokriti folijom.
Kada se kolač ohladi, posuti prah šećer sa mirisom vanile..
Napomena:
Grožđe treba biti krupnije, otvorite ga na pola i obavezno izvadite semenke, sa semenkama vam se neće dobro ispasti.