recept

Bakin kolač sa grožđem: Rastresit, sočan i ukusniji nego IKAD!

0

Probajte ukus ovog neverovatnog bakinog kolača

foto: profimedia
foto: profimedia

Sjajan kolač voćni, veoma rastresit i sočan, sa grožđem koje ovom kolaču daje poseban divan ukus...Treba ga obavezno probati, jer zaslužuje svojim kvalitetom, prenosi Stil.


Potrebno je:

 

5 jaja
120 g brašna
120 g griza
50 ml ulja
korica limuna
200 g šećera
200 g kisele pavlake
1/2 praška za pecivo

 

foto: profimedia


Priprema:


Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno, griz zajedno sa praškom za pecivo, ulje, koricu limuna, pavlaku. Sve sastojke sjediniti i dobro izmešati.

U podmazan pleh sipati pola smese, rasporediti očišćeno grožđe pa sipati drugu polovinu. Takođe i po njoj rasporediti grožđe.

Protresti tepsiju i peći na 200 stepeni 40 minuta. Na polovini pečenja pokriti folijom.

Kada se kolač ohladi, posuti prah šećer sa mirisom vanile..


Napomena:

 

Grožđe treba biti krupnije, otvorite ga na pola i obavezno izvadite semenke, sa semenkama vam se neće dobro ispasti.

 

 

makonda-tracker