probajte

Napravite originalnu kafansku pileću čorbu

0

Boemski specijaltiet na vašoj trpezi.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Posle ove više nećete spremati nijednu drugu, piše Stil.

 

Sastojci: 4 pileća krilca, 1 mala glavica crnog luka, 2 šargarepe, malo korena celera, 1 koren peršuna, pola sveže crvene paprike, 1 kašika seckane mirođije, 1 kocka za kokosiju supu, malo mlevene crvene paprike, 1 žumance, 2 kašike mleka, po potrebi sitna tarhana, so, biber, seckani peršun, malo soka od limuna.

 

Priprema: Sitno iseckati crni luk, staviti u šerpu i izdinstati na malo vode. Krilca preseći na pola i dodati u luk. Sve zajedno kratko prodinstati. Sipati još vode, staviti kocku za kokošiju supu pa redom dodati: šargarepu iseckanu na kolutiće, peršunov i celerov koren na sitne kockice.

 

Papriku isto iseckati na što sitnije kockice i na kraju dodati sitno iseckanu mirođiju. Poklopiti i kuvati dok meso i povrće ne omekša.

 

Dodati po potrebi sitnu tarhanu i kuvati još koji minut. Na malo ulja napraviti laganu zapršku od brašna i crvene mlevene paprike, dodati u čorbu i ostaviti malo da provri.

 

Skloniti sa šporeta, ostaviti otklopljeno desetak minuta pa dodati umućeno žumance s mlekom i brzo promešati. Po potrebi i ukusu dodati so, biber i malo seckanog peršuna.

 

 

makonda-tracker