recept

Laka i brza priprema, a ukus FANTASTIČAN: Napravite Rodopske katme - specijalne palačinke koje ćete OBOŽAVATI!

0

Mogu da budu i slatke i slane, a spremaju se veoma lako i brzo

foto: profimedia
foto: profimedia

Sastojci:

 

2 šolje brašna
1 kesica suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
2 šolje mlake vode
3 kašike maslaca
ulje za prženje

 

Prosejati brašno i u njega dodati suvi kvasac, šećer i so. Promešajte smesu i postepeno dodajte vodu kao za gusto testo za palačinke. Pokrijte smesu krpom i ostavite da naraste dok ne dobije rupice, prenosi Stil.


U širokoj posudu na vatri ugrejati malo ulja i u njega uz pomoć kutlače sipati smesu toliko da pokrije celo dno. Pržiti sa obe strane.


Vaditi katme kad dobiju lepu boju i svaku od njih namazati maslacem pomešanim sa prstohvatom soli. Servirati dok je toplo uz prilog po želji - sir, kajmak, pavlaka, džem, šećer, krem...

 

 

makonda-tracker