Ovakav kolač možete napraviti i s drugom vrstom voća, a može se poslužiti na tri načina - topao, sa sladoledom ili sa šlagom.
Krambl kolač podseća na lenju pitu, a možete ga služiti toplog, sa sladoledom ili sa šlagom, piše Lepa i srećna.
Sastojci:
200 g brašna
100 g šećera
kesica vanilin-šećera
3 kašike šećera u prahu
100 g hladnog maslaca
60 g seckanih lešnika
kašika žutog šećera
jaje
600 g jagoda
maslac za podmazivanje
prstohvat soli
Priprema:
Umešajte brašno, šećer, vanilin-šećer i so. Dodajte jaje, maslac u listićima i izgnječite (možete i u seckalici). Izmrvite testo rukama. Izmešajte jagode sa šećerom u prahu i stavite ih u podmazanu posudu za pečenje. Ispecite lešnike u vrućem tiganju bez ulja i karamelizujte ih žutim šećerom. Preko jagoda pospite izmrvljeno testo i lešnike, i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. Poslužite toplo, sa sladoledom ili šlagom.