kremasto

STARINSKA POSLASTICA na novi način sigurno će vas ODUŠEVITI: Ledeni čupavci na štapiću (RECEPT)

0

Ako volite starinske čupavce, i ovi će vam se sigurno dopasti.

Ledeni čupavci na štapiću
Ledeni čupavci na štapićufoto: Profimedia

Osnovni sastojci:

Sastojci:

 

1 kg sladoleda od vanile (može iz kesice)

malo džema od jagode

250 g crne čokolade

200 g mlečne čokolade

125 g kokosovog brašna

Biće vam potrebni i drveni štapići, prenosi Stil.

 

Priprema

 

1. Ako koristite sladoled iz kesice prvo ga umutite i malo zaledite, ali ne potpuno. Ako koristite gotov, izvadite da odstoji bar 10 minuta, ali da se ne otopi potpuno.

 

2. Sipajte ga u veliku posudu, prospite po njemu džem od jagode i razvucite čačkalicom, tako da dobijete izgled mermernih šara, pa prebacite u podmazan četvrtasti pleh obložen pek papirom (papir neka obavezno viri izvan pleha za oko 3 cm). Izravnajte i zabodite štapiće odokativno kako ćete kasnije seći kocke. Odložite u zamrzivač i ostavite da stoji preko noći.

 

3. Kad sutradan izvadite, ostavite da stoji 2 minuta pre nego što ga sa sve papirom izvadite iz pleha. Što brže, ali što preciznije secite kocke, tako da štapić ostane u sredini svake. Odlažite kocke na papir za pečenje i odmah ih vratite u zamrzivač na dva sata.

 

4. Čokoladu izlomite i otopite, najbolje na pari pošto ne bi trebalo da joj dodajete masnoću, pa ostavite da se prohladi 10-15 minuta.

 

5. Kokos sipajte u posudu i neka vam bude pri ruci. Kocke od sladoled smese brzo umačite u čokoladu tako da se svuda rasporedi, a zatim uvaljajte u kokos i odmah vraćajte u zamrzivač jednu po jednu.

 

 

makonda-tracker