Čokoladni deserti nisu rezervisani samo za hladnije mesece. To dokazuje i ovaj fini krem sa dodatkom grčkog jogurta i meda
Sastojci:
100 grama tamne čokolade
70 ml mleka
3 kašike meda
150 grama grčkog jogurta
Priprema:
1. Zagrejte mleko u loncu, pa ga prelijte preko naseckane tamne čokolade, preporučuje Stil.
2. Ostavite tako jedan minut, pa sve dobro promešajte.
3. Dodajte med i dobro promešajte. Ostavite da se smesa malkice ohladi.
4. Grčki jogurt omekšajte mutilicom pa umešajte u ohlađen krem od čokolade.
5. Stavite u frižider do posluživanja, pa ukrasite voćem po želji.
Prijatno!
Savet plus:
Čokoladni krem možete da obogatite likerom od pomorandže, ili da napravite verziju sa belom čokoladom i poslužite uz hrskave listiće kokosa i marakuju.