Preukusna seljačka hrana.
Sastojci: 1 tegla pečenih paprika, 100 g sira, veza peršuna, 3 čena belog luka, 2 prstohvata bibera, prstohvat soli, 2 kašike ulja, 100 g kačkavalja.
Za preliv: 3 jaja, 4 kašike kiselog mleka, 2 kašike brašna, prstohvat sode bikarbone.
Priprema: Pečene i oljuštene paprike izvaditi iz tegle da se ocede, a zatim ih isecite na trake. Poređajte ih u pleh podmazan uljem, pa preko njih stavite sir i ispasirane čenove belog luka. Odozgo začiniti sa nekoliko kapljica ulja, biberom, solju i sitno seckanim peršunom.
Umutite jaja sa kiselim mlekom i sodom bikarbonom, pa dodajte brašno. Ovom smesom zalijte paprike i pecite 20 minuta na 200 stepeni u prethodnoj zagrejanoj rerni.
Izvadite iz rerne i pospite rendanim kačkavaljem, pa ponovo vratite u rernu na 10 minuta da se zapeče. Uživajte!