Punjene tikvice su ukusno osvežavajuće jelo, koje je idealno za sve ljubitelje ovog povrća.
Sastojci:
12 kriški tikvica, 3 kašike krem sira, 3 kašike kisele pavlake, peršun, šoljica pirinča, 6 čeri paradajza, bosiljak, so, biber, maslinovo ulje, limunov sok, 1/2 kašičice belog luka u prahu
Priprema:
Prvi korak - skuvajte pirinač i začinite ga belim lukom. Tikvice izrežite na duge široke trake. Premažite ih maslinovim uljem, pospite solju i biberom.
Drugi korak - ostavi ih neko vreme dok ne omekšaju kako biste ih lakše zamotali. Sitno naseckajte peršun, pa ga pomešajte s krem sirom i pavlakom. Začinite s malo bosiljka i soli pa pomešajte s kuvanim pirinčem.
Treći korak - tikvice premažite nadevom, složite manji komad paradajza, pa zamotajte u rolicu. Učvrstite čačkalicom i pre posluživanja dodajte nekoliko kapi limuna.
Pre nego što zamotate tikvice, umesto u ulju možete ih omekšati pečenjem na gril tiganju. Kratko ih prepecite, napunite pa zamotajte.