Najbolji prilog koji možete da poslužite uz bilo koje jelo.
![Zapečen krompir](/data/images/2018/07/01/10/231903_160997-untitled-ls_ff.jpg?ver=1530435033)
Sastojci: 1 kg krompira, malo ulja, so po ukusu, 200 g kačkavalja, oko 100 g šunke ili suvomesnatog po izboru, 2 šolje pavlake za kuvanje ili bešamel sosa, piše Stil.rs
Priprema: Krompir oljuštite i isecite na trake ali ne do kraja, već tako da na dnu ostane sastavljen. Premažite krompire uljem pomoću četkice, posolite i pecite u rerni na 200 stepeni oko sat vremena.
Deo kačkavalja i šunku isecite na parčiće pa ređajte u proreze na pečenom krompiru šunka-kačkavalj-šunka i tako dok ne napunite sve krompire. Zatim sve prelijte bešamel sosom i pospite preostalim rendanim kačkavaljem.
Zapecite još 20 minuta na 200 stepeni i vaš švedski krompir božanstvenog ukusa je gotov!