Milk kocke su fantastičan predlog za letnji užitak u kombinaciji sa belom i crnom čokoladom.
Lako se pripremaju, a tako su sočne i ukusne.
Ovaj tekst je preuzet sa sajta stvarukusa.rs
Sastojci
6 jaja
6 kašike šećera
6 kašike brašna
kesica praška za pecivo
4 kašike kakaa
6 kašike tople vode
Fil:
1 l mleka
100 g gustina
4 kašike šećera
100 g bele čokolade
250 g margarina
150 g šećera u prahu
Toping:
200 g mlečne čokolade
5 kašike mleka
4 kašike šećera
150 g margarina
Priprema
Jaja umutite sa šećerom.
Brašno, prašak za pecivo i kakao pomešajte, dodajte umućenim jajima.
Sve lagano promešajte, dodajte vodu i sjedinite masu.
Razlijte u veći pleh postavljen pek papirom i pecite 20 minuta na 180 stepeni.
Kad se pečena kora prohladi, isecite je na pola.
Za fil od mleka odvojte 150 ml i pomešajte s gustinom i šećerom.
U preostalo mleko dodajte belu čokoladu i stavite da provri.
U provrelo mleko dodajte gustin i kuvajte dok ne dobije potrebnu gustinu.
Kad se ohladi, dodajte margarin umućen sa šećerom u prahu.
Za toping čokoladu, šećer, mleko i margarin kuvajte sve dok se sastojci ne sjedine. Krem ohladite, tako da bude kao omekšali margarin.
Kolač filujte na sledeći način: Koru premažite belim filom, zatim topingom, odozgo stavite drugu koru i ponovite postupak.