Lagana letnja poslastica koja će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Kolač nosi ovaj naziv zato što se tokom pečenja struktura sama odvoji i napravi 3 sloja, piše stil.kurir.rs
Vrh magičnog kremastog kolača je sunđerasti sloj, dok su druga dva sloja prelep krem.
Naizgled komplikovan kolač sprema se neverovatno jednostavno, lako i brzo.
Sastojci:
5 jaja, 150 g šećera, 2 kašike vode, 150 g margarina, 150 g brašna, 1 kesica vanilin šećera, 1 prstohvat soli, 600 ml mleka.
Priprema:
Odvojite belanca i žumanca.
U posudu sa žumancima dodajte vodu i šećer i umutite dok se šećer potpuno ne istopi pa dodajte vanilin šećer.
Prethodno otopljen i prohlađen margarin dodajte u smesu i mutite dok postepeno dodajete prosejano brašno i so.
Kada se sve lepo sjedini, polako dodajte mleko.
Umutite belanca u drugoj posudi i postepeno ih dodajte u smesu sa žumancima.
Sjedinite varjačom.
Pleh obložite papirom za pečenje ili ga dobro podmažite margarinom pa sipajte smesu. Stavite u rernu, prethodno zagrejanu na 160 stepeni i pecite 50 minuta. (veličina pleha 30x20cm).
Kada izvadite kolač, ostavite ga da se ohladi i pospite šećerom u prahu.