Jednostavno se priprema, ukusno je i bogato začinjeno.
Punjene tikvice sa mlevenim mesom i začinom su odličan predlog za sve gurmane, piše stil.kurir.rs
Potrebno je:
4 mlade tikvice
300 g mešanog mlevenog mesa
2 šargarepe
3 glavice crnog luka
1 kašičica aleve paprike
po ukusu soli
1/2 kašičice karija
1/2 kašičice majčine dušice
1/3 kašičice bibera
1/2 kašičice bosiljka
po potrebi ulja
Priprema:
Crni luk očistiti i saseckati na kockice. Šargarepu očistiti i narendati.
U nauljenom tiganju staviti crni luk i šargarepu sa dodatkom soli i upržiti.
Doliti po malo vode i krčkati dok povrće ne omekša. Kada se povrće upržilo, dodati mleveno meso i sjediniti sa povrćem.
Zatim dodati začine, bosiljak, biber, kari i na kraju alevu papriku. Sjediniti začine sa smesom i pržiti sve zajedno još malo. Tikvice preseći uzdužno i izdubiti ih manjom kašičicom.
Sačuvati izvađeni deo tikvice i dodati smesi sa mlevenim mesom, pa sve zajedno izmešati. Unutrašnjost tikvice posoliti i napuniti smesom. Poređati tikvice u pleh, pokriti folijom i staviti u već zagrejanoj rerni na 200 C.
Posle nekih pola sata, zavisno od jačine rerne, izvatiti iz rerne.
Pažljivo skinuti foliju kako vas para ne bi opekla i vratiti u rernu na još 15-ak minuta da se zapeku.