TAJNA JE U SASTOJCIMA

Najukusniji hleb koji nam dolazi iz Italije: Napravite čuvene fokačice (RECEPT)

0

Italijani obožavaju ovo testo, a kada ga i vi probate, pravićete ga stalno

Hleb
Hlebfoto: Profimedia

Potrebno je:

600 g brašna

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

1 kocka kvasca

100 ml maslinovog ulja

2 kašike kisele pavlake

oko 275 ml tople vode

 

I još:

100 g sušenog paradajza u ulju

80 g maslina punjenih paprikom

1 ljubičasti luk

malo šarenog bibera u zrnu

 

Priprema:

Prosejanom brašnu dodati so, šećer, kvasac, maslinovo ulje, kiselu pavlaku, a zatim podlivajući toplom vodom umesiti elastično testo. Ostaviti na toplom da naraste.

 

Nadošlo testo podeliti na veličinu teniske loptice, svaku razvući prstima elipsasto ili u oblik kruga, prstima malo utisnuti testo, premazati uljem, a onda po njemu poslagati ljubičasti luk, seckane masline, sušeni paradajz i šareni biber. Peći fokačice u zagrejanoj pećnici da fino porumene.

 

 

 

 

makonda-tracker