Slatka poslastica koja će probuditi sva vaša čula.
Lepo, lagano i ukusno za letnje dane, piše stil.kurir.rs
Sastojci:
Za testo:
3 jaja
100 g šećera
1 kašičica narendane limunove kore,
500 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo
Za fil:
500 ml slatke pavlake,
6 listova želatina
1 korpica malina
1 vanilin šećer
50 g šećera u prahu
Priprema:
Žumanca odvojite od belanaca.
Žumanca umutite sa šećerom dok ne pobele.
Dodajte limunovu koricu.
Brašno prosejte s praškom za pecivo, pa ga varjačom ručno umešajte u prvu smesu.
Od belanaca umutite sneg, varjačom ga umešajte u smesu.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje.
Izlijte smesu i pecite dvadesetak minuta.
Probajte čačkalicom da li je pečeno - ako jeste, testo se neće uhvatiti na nju.
Ostavite da se ohladi.
Kad se testo ohladilo, iscepkajte listiće želatina i stavite ih u hladnu vodu da omekšaju.
Potom ih nakon desetak minuta ocedite i rastopite u posudi na maloj vatri uz stalno mešanje.
Umutite šlag od slatke pavlake i kad postane tvrd, umešajte mikserom želatin polako ga stavljati u šlag.
Presecite testo.
Na dno stavite polovinu šlaga, rasporedite maline, stavite drugu polovinu šlaga i gore testo.
Neka stoji u frižideru preko noći.