Napravite slatku poslasticu sa višnjama i šlagom i zasladite dan svojim ukućanima.
Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa.
Sastojci:
200 g keksa
1/2 kg šećera
1/2 l vode za višnje
1/2 kg višanja (sveže ili smrznute)
4 pudinga od vanile
2 dl vode za puding
100 g šlag krema
malo čokolade za dekoraciju
Priprema:
Korak 1:
U dublji pleh naređajte keks.
Korak 2:
Sipajte šećer i vodu u dublju šerpu i stavite na šporet da proključa. Povremeno promešajte da se šećer otopi.
Korak 3:
U ključalu vodu dodajte višnje (mogu i smrznute). Ostavite da ključa 10-tak minuta uz povremeno mešanje.
Korak 4:
Rastvorite puding u 2 dl vode, dodajte u višnje i skuvajte ga. Prema potrebi dodajte još malo vode.
Korak 5:
Kada se fil malo prohladi sipajte ga na naređani keks. Izravnajte ga i ostavite da se ohladi.
Sipajte višnje
Korak 6:
Kada se fil ohladi, umutite šlag krem i premažite preko fila.
Sipajte šlag
Korak 7:
Narendajte čokoladu kao dekoraciju i ostavite u frižider da se ohladi. Kolač isecite i poslužite.