Kraljica među tortama za sve sladokusce.
Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa.
Sastojci:
20 standardnih palačinaka
2 šolje mleka
1 kašičica paste od vanile ili ekstrakta
4 žumanca
1 šolja šećera
½ šolje gustina
1 kašika maslaca
¾ šolje krem sira
¼ šolje maskarpone sira
2 šolje slatke pavlake
4 kašike šećera u prahu
2 kašičice vanila ekstrakta
Kakao u prahu
Priprema:
Mleko stavite u šerpicu na šporetu da se greje skoro do tačke ključanja, sipajte ekstrakt i ostavite da stoji 10 minuta. Jaja i šećer mutite u šerpi pa dodajte gustin. U posebnoj posudi umutite sireve i puter.
U smesu jaja i šećera, polako sipajte vrelo mleko i stalno mešajte da jaja ne koaguliraju. Nakon toga stavite na šporet da lagano krčka dok se zgusne, oko dva minuta. Pripremljenu kremu umešajte u sireve, dobro umutite da se sve sjedini i ostavite da se gladi najamnje 4 sata u frižideru.
Kad je smesa hladna, pomešajte je sa šlagom koga ste umutili sa vanila ekstraktom i šećerom u prahu. I sad je vreme da slažete tortu. Na tanjir stavite palačinku, premažite kremom i nastavite tako dok ne potrošite sav materijal. Stavite tortu u frižider na hlađenje najmanje dva sata. Pre posluživanja pospite kakaom u prahu.