NEOBIČNA POSLASTICA

Iskočite iz rutine i napravite poslasticu NEOBIČNOG ukusa: Spremite ukućanima tortu od kuvanog paradajza (RECEPT)

0

Ukus koji ćete dugo pamtiti.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Torta od kuvanog paradajza prava je ideja za sve domaćice koje se usuđuju da probaju recept za specijalitet koji se ne viđa na svačijoj trpezi.

 

Ko je spremio domaći paradajz za zimnicu kolač će mu biti sigurno ukusniji. Mada, odličan je i sa kupovnim paradajzom.

 

Potrebno je:

- 12 kašika šećera
- 12 kašika ulja
- 12 kašika kuvanog paradajza
- 250 grama mlevenih oraha
- 350 grama šećera
- 1/2 litre vode
- 4 štangle čokolade
- 5 kašika brašna
- 1 limun
- 1 kašičica sode bikarbone
- mekog brašna po potrebi

 

Priprema:

Zamesiti testo od 12 kašika šećera, 12 kašika ulja, 12 kašika kuvanog paradajza, kašičice sode bikarbone i brašna po potrebi. Dobijeno testo razdeliti na 8-9 delova i na prevrnutom plehu peći kore.

 

Fil: Staviti da provri 350 grama šećera i 1/2 litre vode. Posebno sa malo vode rastvoriti 5 kašika brašna i sipati u vruć šećer. Zatim u to dodati 250 grama mlevenih oraha i 4 štangle čokolade. Sve dobro sjediniti i filovati dobijene korice. Poslednju koru ostaviti bez fila i preliti belom glazurom.

 

Bela glazura: 150 grama šećera skuvati sa malo vode, dodati sok od pola limuna i dobro mutiti dok ne postane jednolična masa.

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker