Na internetu je mnoštvo različitih recepata, ali najbolji su, kažu profesionalci, najjednostavniji.
![foto: Shutterstock](/data/images/2018/06/03/17/227805_157937-shutterstock356044958-ls_ff.jpg?ver=1528038075)
Često pribegavamo kupovnom dresingu za salatu misleći da nemamo dovoljno vremena da ga sami napravimo, ali istina je da ovaj proces ne oduzima mnogo vremena, a ukus je mnogo bolji. Jedan od najpopularnijih dresinga je onaj za cezar salatu. Na internetu je mnoštvo različitih recepata, ali najbolji su, kažu profesionalci, najjednostavniji.
Potrebno vam je:
- 3 žumanceta
- kašika dižon senfa
- 2 čena belog luka
- konzerva inćuna
- 2 kašike soka od limuna
- 2 kašike maslinovog ulja
- pola šolje ulja od povrća
- 2 kašike narendanog parmezana
- malo soli i bibera
Priprema:
Prvo pomešajte dva izgnječena čena belog luka i konzervu inćuna dok ne dobijete glatku masu. U drugoj činiji mutite ručno žumanca, dodajte senf, pastu od inćuna i belog luka, mutite, pa dodajte limunov sok, a kada dobijete glatku masu, dodajte maslinovo ulje. Zatim mutite minut i na kraju dodajte neutralno ulje i na kraju parmezan.
Savet plus: Ako ne želite da koristite živa jaja, umesto njih upotrebite kupovni majonez. Ovaj sos možete koristiti za bilo koju salatu, ne samo cezar.