Četiri salate koje ćete obožavati a tako lako se prave.
U svakoj kući nakon Vaskrsa ostane dosta kuvanih jaja, a domaćice traže rešenje kako da ih iskoriste. Predstavljamo vam četiri salate sa kuvanim jajima koja se lako prave a obožavaćete ih.
Nica salata
Potrebno je:
- 1 kuvano jaje
- 1 paradajz
- 1 krastavac
- 1 paprika
- konzerva tunjevine
- par crnih maslinki
- 1 crni luk
- glavica zelene salate
- malo maslinovog ulja
- limunov sok
- so, biber
Ona mora da se nađe na vašoj trpezi za praznike: Napavite staru uskršnju pogaču (RECEPT)
Priprema:
Jaje i paradajz isecite na kriške, krastavac na kockice, papriku na tračice, a luk na kolutove. Zelenu salatu iscepkajte na male listove. Pomešajte svo povrće, začinite maslinovim uljem, limunovim sokom, solju i biberom i dodajte maslinke.
Nastavak na sledećoj strani...
Salata sa kuvanom šunkom i jajima
Potrebno je:
- 3 kuvana jajeta
- 250 g kuvane šunke
- 1 rendana šargarepa
- 100 g kuvanih makarona
- preliv od majoneza, pavlake i senfa
- so, biber
Priprema:
Belanca isecite na kockice, žumanca izgnječite i pomešajte s komadićima kuvane šunke. Dodajte i skuvane makarone, pa sve začinite prelivom od majoneza, pavlake i senfa, koji ste pomešali po želji.
Začinite, takođe po želji, solju i biberom, pa pospite rendanom šargarepom, ukrasite bosiljkom ili peršunom i kolutovima kuvanih jaja.
Nastavak na sledećoj strani...
Francuska salata
Potrebno je:
- 300 g rokfort sira
- 2 jaja
- 3 paradajza
- 3 kašike graška
- 3 crna luka
- 4 kašike tartar sosa
- 4 kašike pavlake
- kašika soka od limuna
- kašika jogurta
Priprema:
Sir i tvrdo kuvana jaja isecite na kockice, stavite u činiju i dodajte im seckani paradajz, grašak i crni luk. Pomešajte tartar sos, pavlaku, sok od limuna, jogurt i time prelijte salatu. Ostavite je pre služenja sat vremena da odstoji u frižideru.
Nastavak na sledećoj strani...
Pileća salata
Potrebno je:
- 170 g zelene salate
- 100 g belog grožđa
- 300 g obarenog belog mesa
- 2 tvrdo kuvana jajeta
Sastojci za preliv:
- 2 čaše jogurta
- kašika senfa
- pola kašike suvog biljnog začina
- 2 kašike majoneza
Priprema:
Jogurt, senf, suvi biljni začin i majonez dobro izmešajte. Oprane listove zelene salate poređajte na plitki tanjir. Odozgo stavite naseckano belo meso i kolutove tvrdo kuvanih jaja, pa pospite prepolovljenim bobicama grožđa. Na kraju prelijte pripremljenim prelivom i dobro ohladite pre služenja.