Ovo je zdravi recept za sočnu picu s puno povrća, koja je istovremeno i zdrava, ali i veoma ukusna
Ukoliko ste jedna od onih osoba koja vodi računa šta jede, evo recepta za posnu vitaminsku picu. Glavni sastojci ove pice su raznovrsno povrće i testo.
Potrebno je:
200 ml mlake vode
malo ulja
kockica kvasca
so
brašno
Nadev:
1 praziluk
1 paradajz
1 paprika zelena (crvena)
200 g šampinjona
origano
kečap
malo posnog kačkavalja
Lagan i zdrav specijalitet: Osvežavajući Hajdari sos savršen je prilog uz nedeljni ručak!
Priprema:
Zamesiti testo od vode soli, kvasca i malo ulja i brašna. Ostaviti da testo malo poraste.
Na ulju propržiti praziluk sečen na kolutove, dodati seckanu papriku i šampinjone iseckane na listiće. Može se dodati 1 ljuta feferonka i iseckani beli luk. Razviti testo što tanje, tepsiju podmazati, pa prebaciti testo u tepsiju. Staviti najpre kečap, a odozgo rasporediti pržene šampinjone.
Naseći krugove paradajza i dodati malo kačkavalja i origana. Peći na 200 stepeni C 15-20 minuta.