USVOJITE ih

Trikovi koje će svaka domaćica primeniti za Uskrs: Kako da skuvate jaja a da vam ne popucaju (RECEPT)

0

Ima li šta gore od pucanja ljuske prilikom kuvanja jaja koja smo odabrali da izazovu divljenje na vaskršnjoj trpezi? Otkrivamo odličan savet za ovaj problem

 

foto: Profimedia

Ako uprkos svemu ljuska jaja na kraju ipak popuca, nemojte da očajavate: možete da ih iskoristite npr. za francusku salatu ili da ih na primer poslužite za uskršni doručak.

 

Odabrati savršena jaja za farbanje nije lako, a iako je potražnja za onim domaćim itekako velika, koja su od njih domaća, teško je prepoznati. Najčešća razlika u odnosu na industrijski proizvedena jaja je u boji žumanceta koja su kod domaćih više žuta.

 

Prilikom ukrašavanja jaja važno je da vodimo računa o tome koje boje koristimo. Određena sredstva za bojenje, poput ona u crvenoj i žutoj boji, zabranjena su u hrani za decu do tri godine, pa mališanima dajte jaja koja su obojena prirodnim bojama poput ljuski od luka, soka od cvekle i sl. Ako jaja ne pojedete za Uskrs, nemojte predugo da ih čuvate jer se akumuliraju bakterije koje mogu itekako da pokvare praznik.

 

 

makonda-tracker