Kad jednom probate, sigurno ćete često pripremati meso na ovaj način
Priprema lešo jela podrazumeva kuvanje u vodi uz dodatak soli i minimalnu upotrebu začina.
Meso za lešo jela se seče na manje komade da bi što više soka ispustilo u tečnost u kojoj se kuva i povrće. Tako se aroma iz mesa prenosi na povrće, a vi dobijate najmekše, najsočnije i najzdravije meso!
Sastojci: 600 g pilećeg belog mesa, 300 g šargarepe, 250 g brokolija, 250 g karfiola, 1 glavica luka, 2 lovorova lista, 1 kašičica suvog bosiljka, beli biber, so.
Ljubitelji piletine će poludeti za ovim jelom: Napravite belo meso u slatko-ljutom sosu (RECEPT)
Priprema: S pilećih prsa odstraniti kožicu i iseći meso na komade (ne previše sitno). Staviti u šerpu, doliti vodu, a zatim i krupno isečenu šargarepu, celu glavicu crnog luka, lovorov list, bosiljak i so. Kuvati oko 30 minuta.
Potom dodati brokoli i na cvetiće iseckan karfiol i kuvati još oko 15 minuta. Na kraju dodati sveže mleveni beli biber po ukusu, i lešo piletina s povrćem je skuvana. Ocediti vodu, odstraniti luk i lovorov list, pa poslužiti jelo dok je toplo.