recept

Lagan i zdrav specijalitet: Osvežavajući Hajdari sos savršen je prilog uz nedeljni ručak!

0

Ovaj lagani i zdrav specijalitet na sto se može izneti kao meze, ali i kao sos.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock


Sastojci:

 

500 g oceđenog kiselog mleka
50 g belog sira
malo mirođije
2 čena belog luka
1 kašičica suve nane
4 kašike maslinovog ulja
malo mlevenih oraha (po želji)

 

Priprema:

 

Izgnječiti sir, dodati iseckanu mirođiju i izrendani beli luk i dobro izmešati (ili sjediniti u blenderu). U to dodati gusto kiselo mleko, nanu i maslinovo ulje, pa promešati kašikom. Hajdari dobro rashladiti u frižideru, a na sto izneti posut mlevenim orasima. Njime se može napuniti paradajz ili krastavac isečen na komade i izdubljen.

 

 

makonda-tracker