Ljubitelji čuvenih ledenih kocki ovu poslasticu će prosto obožavati!
Krem: 800 ml mleka, 6 kašika šećera, 6 žumanaca, 7 kašika brašna, 250g, margarina 100g, šećera u prahu
Uputstvo: Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni. Ulupati belanca sa šećerom da se šećer potpuno otopi i dobije jak šne.
Dodati brašno i sjediniti varjačom pa u podmazan pleh veličine 20x30 cm istresti smesu, poravnati i staviti da se peče. Ukoliko je tepsija nešto veća, povećati za jedno jaje. Peći između 20 i 25 minuta. Kora treba da bude blago rumena, više žućkasta sa gornje strane.
Pečenu i još vrelu koru preliti sa mlekom i ostaviti da upije i ohladi se.
Prelijte sa celom količinom mleka da bude sočna. Pomešati žumanca, šećer, brašno i 100–150ml mleka a ostalo mleko staviti da provri pa zakuvati umućena žumanca i mešati dok se ne zgusne.
Kad se zgusne skloniti da se ohladi. Ulupati penasto margarin i šećer u prahu pa mu dodati krem i umutiti. Najbolje koru staviti u pleh u kojem se pekla, preliti mlekom pa tek kada se ohladi staviti na tacnu i nafilovati i dekorisati šlagom.
Ostaviti u frižideru najmanje 2 sata da se fino ohladi.