Uz ovo lagano varivo najbolje ide hleb s koprivom, čitav obrok tako daje istinski prolećni šmek.
Sastojci:
1 mladi beli luk
3 šargarepe
2 praziluka srednje veličine
1 šolja smrznutog graška
4 krompira
3 kašike maslinovog ulja
1 kašičica kurkume u prahu
crni biber
himalajska so
ovseno mleko
(šoljica je od 2,5 dl)
Priprema:
Povrće (beli luk, šargarepu, krompir i praziluk) očistite, operite i naseckajte - beli luk i praziluk na kolutiće, a šargarepu i krompir na kockice. Iseckani mladi beli luk dinstajte na maslinovom ulju. Kada beli luk omekša, dodajte šargarepu i praziluk pa nakon nekoliko minuta dinstanja zalijte vodom. Dodajte krompir. Kada proključa dodajte grašak. Posolite i pobiberite po želji. Kuvajte sve dok povrće ne bude dobro skuvano. Na kraju dodajte 2 dl ovsenog mleka i kurkumu, pa kratko prokuvajte. Po želji dodajte so i biber.
Toplo varivo poslužite uz hleb s koprivom i uživajte u ukusima i mirisima proleća!