I zdravo i ukusno

Biser proleća: Jelo broj 1 sa kuvanim sezonskim povrćem

0

Uz ovo lagano varivo najbolje ide hleb s koprivom, čitav obrok tako daje istinski prolećni šmek.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

1 mladi beli luk


3 šargarepe


2 praziluka srednje veličine


1 šolja smrznutog graška


4 krompira


3 kašike maslinovog ulja


1 kašičica kurkume u prahu


crni biber


himalajska so


ovseno mleko

 

(šoljica je od 2,5 dl)

 

Priprema:

 

Povrće (beli luk, šargarepu, krompir i praziluk) očistite, operite i naseckajte - beli luk i praziluk na kolutiće, a šargarepu i krompir na kockice. Iseckani mladi beli luk dinstajte na maslinovom ulju. Kada beli luk omekša, dodajte šargarepu i praziluk pa nakon nekoliko minuta dinstanja zalijte vodom. Dodajte krompir. Kada proključa dodajte grašak. Posolite i pobiberite po želji. Kuvajte sve dok povrće ne bude dobro skuvano. Na kraju dodajte 2 dl ovsenog mleka i kurkumu, pa kratko prokuvajte. Po želji dodajte so i biber.

 

Toplo varivo poslužite uz hleb s koprivom i uživajte u ukusima i mirisima proleća!

 

 

makonda-tracker