NIKO NEĆE MOĆI DA MU ODOLI

Neodoljiv spoj čokolade i pomorandže: Čizkejk gotov za 20 minuta (RECEPT)

0

Jedini mali minus ovog recepta i kolača generalno je što mora da odstoji u frižideru nekoliko sati, ako želite da bude najukusniji

foto: Printscreen Youtube / My Virgin Kitchen
foto: Printscreen Youtube / My Virgin Kitchen

Za pripremu ovog čizkejka trebaće vam svega 20-ak minuta, a ne morate čak ni da palite rernu. Jedini mali minus ovog recepta (i čizkejkova generalno) je to što će kolač ipak neko vreme morati da odstoji u frižideru ili zamrzivaču kako bi se sjedinio, jer nećete moći lepo da ga sečete ako ne bude dovoljno hladan. Ali za ovaj desert se isplati pričekati i par sati, videćete.

 

Sastojci:

300 g keksa

150 g maslaca

narendana kora jedne pomorandže

malo soka od pomorandže (ovo je naš dodatak)

360 g krem sira (ili svežeg sira, zavisi od toga koji više volite da koristite)

150 g šećera u prahu

300 ml slatke pavlake

300 g čokolade s pomorandžom (plus još malo za posipanje)

nekoliko komada pomorandže (u receptu koriste čokoladne pomorandže, a vi možete da stavite sveže)

 

Priprema:

 

1. Keks stavite u posudu, na papir za pečenje ili u multipraktik i usitnite ga. Nakon toga narendajte koru jedne pomorandže koju ste pre toga dobro oprali i pomešajte je zajedno s keksom. U smesu dodajte onaj naš sok od pomorandže.

 

2. Na slabijoj vatri otopite maslac, pa i njega dodajte u mešavinu keksa i kore pomorandže i dobro mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Zatim dobijenu smesu prebacite u tepsiju koju ste prekrili papirom za pečenje i sve dobro utisnite kako biste ravnomerno rasporedili smesu. Stavite sve zajedno u frižider na 20-ak minuta, a za to vreme pripremite krem.


Brza i jednostavna priprema: Ukusan rolat sa belom čokoladom ostaviće vas bez teksta! (RECEPT)

 

3. Otopite čokoladu s pomorandžom (ako ne uspete da nabavite ovakvu čokoladu, možete da koristite mlečnu ili čokoladu za kuvanje u koju ste sipali sok od jedne sveže pomorandže). Čokoladu otapajte na pari, na laganoj vatri, a kad se otopi, ostavite je sa strane da se malo ohladi.

 

4. Zatim pomešajte krem sir i šećer u prahu, a u posebnoj činiji lagano umutite slatku pavlaku. Dodajte pavlaku u mešavinu šećera i sira, a zatim u sve dodajte i otopljenu čokoladu, pa sve dobro promešajte dok ne dobijete smeđi čokoladni krem. Krem stavite na ohlađenu podlogu od keksa i ravnomerno rasporedite.

 

5. Gotovi čizkejk stavite u frižider na nekih pet sati, ili u zamrzivač na sat vremena ako ne možete da čekate toliko dugo. Kad je desert ohlađen, pospite ga narendanom čokoladom i ukrasite komadićima pomorandže ili narendanom korom pomorandže, po želji.

 

 

 

makonda-tracker