Torta bez brašna sa kokosom i čokoladom! Pogodna za slave, rođendane, praznike...
Sastojci:
250 g kokosovog brašna
250 g čokolade za kuvanje
250 g margarina
200 g smeđeg šećera
6 jaja
½ kašičice sode bikarbone
30 g kakao praha
200 g čokolade
7,5 dl slatke pavlake
Priprema:
Prvo čokoladu izrendajte sitno tako da bude kao kokosovo brašno i pomešajte je sa kokosom. Potom penasto umutiti margarin uz dodatak šećera, pa u tu smesu dodavati jedno po jedno jaje. Onda dodajte kakao i sodu bikarbonu. Na kraju u smesu sa margarinom dodati mešavinu čokolade i kokosa i mešati dok se smesa ne ujednači
Uspeva čak i početnicima: Jednostavna torta od badema i čokolade probudiće sva vaša čula
Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite je na 180⁰C oko 40 minuta. Koru nakon pečenja dobro ohladiti, a za to vreme napravite glazuru tako što ćete na laganoj vatri otopiti čokoladu zajedno sa slatkom pavlakom dok ne dobijete glatku smesu. Glazuru prelijte preko kore i ostavite tortu u frižider da se dobro stegne i ohladi.