PROBAJTE

Najukusniji zalogaji koji se tope u ustima: Napravite čokoladne indijanere (RECEPT)

0

Najukusniji kolačići sa filom od belanaca, umočenim u čokoladu

 

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Sastojci: 400g brašna, 200g margarina, ,350g šećera, 50g kakaoa, 6 jaja, 100g čokolade za kuvanje, 70ml ulja, 2 kašike mleka

 

Uputstvo: U posudu staviti prosejano brašno, na listiće isečeni margarin sobne temperature, 100g šećera, kakao, mleko, 1 jaje i 1 žumance. Sve sastojke dobro umesiti da bi se dobilo glatko testo. Ako je testo baš tvrdo, dodajte još malo mleka.

 

Umotati testo u foliju i staviti da odstoji u frižideru jedan sat. Odstajalo testo izručiti na pobrašnjeni radni sto i razvući oklagijom, pa modlom za sečenje ili čašom vaditi krugove prečnika 6cm, debljine 5mm.

 

Sočan kolač koji se topi u ustima: Napravite zimsku poslasticu (FOTO)

 

Krugove ređati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni predhodno zagrejanoj na 200 stepeni deset minuta.

 

Umutiti 5 belanca postepeno dodavajući 125g šećera. Belanca mutiti nekih 20 minuta. Drugu polovinu šećera ušpinovati sa 20ml vode u gust sirup. Vreli sirup postepeno dodavati u belanca i mutiti bez prestanka, kako bi se dobio čvrst fil. Špricem za kolače sa okruglim, širokim nastavkom nanositi fil na keks.

 

Filovane ostaviti u frižider da se stegnu, pa prelivati ili umakati u čokoladnu glazuru. Za glazuru, na laganoj vatri istopiti čokoladu i ulje.

 

Pre služenja, ostaviti još da odstoje u frižideru. Od ove količine materijala izađe oko 30 indijanera.

 

 

 

 

 

makonda-tracker