Ukusno gurmansko jelo brzo će postati zvezda vaše trpeze, ukoliko ispratite recept koji pred vama i pozovete drage prijatelje u goste...
Sastojci:
Pola kilograma krompira
4 šargarepe
Pola kocke za supu
3 jaja
2 dcl pavlake za kuvanje
100 g rendanog trapista
100 g slanine
So
Biber
Malo putera ili ulja za podmazivanje
Priprema:
Isecite krompir i šargarepu na kolutove. Kuvajte ih 15 minuta u vodi u kojoj ste stavili pola kockice supe, piše Stvar ukusa. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Umutite jaja, pavlaku, trapist, malo soli i bibera. U pleh ređajte pola kuvanog povrća, malo posolite, pa prelijte sa pola umućenog sosa od jaja, pavlake i trapista. Ponovite i prelite sosom i odozgo stavite komadiće slanine. Pecite oko 40 minuta.