Svakoga će obradovati

Dobri za užinu, ručak ili večeru: Trouglići punjeni kačkavaljem

0

Poslužite drage goste i ukućane simpatičnim punjenim trouglićima - pogačicama koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

1 veća šolja brašna

 

malo soli

 

4 kašike maslaca

 

250 g kačkavalja

 

3 - 4 kašike vode

 

malo bibera

 

Priprema:

 

Dobro pomešati brašno, so i biber, zatim dodati maslac izrezan na komadiće i nastaviti sa mešanjem. Smesi dodati izrendan kačkavalj, 3 - 4 kašike vode i mesiti dok testo ne dobije formu lopte. Zamotati testo u plastičnu kesu i ohladiti ga u frižideru 20 minuta. Ohlađeno testo razvaljati direktno na papiru za pečenje. Testo izrezati na trougliće. Premazati ga jajetom i po želji posuti susamom, makom ili nečim drugim. Peći na 250 stepeni C, 15 do 20 minuta ili dok trouglići ne porumene.

 

 

makonda-tracker