Tirolski krompir se priprema sa lukom, slaninom i sitno iseckanim parčićima mesa, sve pomešano u većem tiganju. Ovaj recept zaista je idealan za sve one koji ne znaju šta da rade sa kuvanom govedinom koja ostane od supe!
Po završetku, krompir pripremljen na ovaj način se servira sa prženim jajetom, piše Lepa i srećna. Ukoliko želite verziju bez mesa, umesto slanine i mesa stavite pečurke i paprike.
Sastojci (za dve osobe):
600 g krompira
100 g dimljene slanine
200 g kuvane govedine
1 glavica crvenog luka
1 prstohvat soli
malo bibera
malo kim semenki
4 jaja
Priprema:
Krompir skuvati u slanoj vodi, ohladiti i iseći na kriške (kolutiće). Luk, slaninu i kuvanu govedinu iseći na male kockice. U većoj posudi na ulju ili masti upržiti luk pa zatim dodati isečenu slaninu i kuvanu govedinu i malo ih zapržiti. Dodati kuvan, isečen krompir i začine (so, biber i kim) i sve zajedno pržiti da krompir dobije malo boje i poprimi aromu luka i slanine. U drugom tiganju ispržiti jaja, staviti na krompir i posuti isečenim vlašcem.