Servira se sa prženim jajetom

Originalni recept iz Tirola: Magična mešavina krompira i barenog mesa iz supe

0

Tirolski krompir se priprema sa lukom, slaninom i sitno iseckanim parčićima mesa, sve pomešano u većem tiganju. Ovaj recept zaista je idealan za sve one koji ne znaju šta da rade sa kuvanom govedinom koja ostane od supe!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Po završetku, krompir pripremljen na ovaj način se servira sa prženim jajetom, piše Lepa i srećna. Ukoliko želite verziju bez mesa, umesto slanine i mesa stavite pečurke i paprike.

 

Sastojci (za dve osobe):

 

600 g krompira


100 g dimljene slanine


200 g kuvane govedine


1 glavica crvenog luka


1 prstohvat soli


malo bibera


malo kim semenki


4 jaja

 

Priprema:

 

Krompir skuvati u slanoj vodi, ohladiti i iseći na kriške (kolutiće). Luk, slaninu i kuvanu govedinu iseći na male kockice. U većoj posudi na ulju ili masti upržiti luk pa zatim dodati isečenu slaninu i kuvanu govedinu i malo ih zapržiti. Dodati kuvan, isečen krompir i začine (so, biber i kim) i sve zajedno pržiti da krompir dobije malo boje i poprimi aromu luka i slanine. U drugom tiganju ispržiti jaja, staviti na krompir i posuti isečenim vlašcem.

 

 

makonda-tracker