Lako se sprema

Aromatičan, sočan, hrskav: Posni pečeni krompir

0

Kada ga budete proibali, verovatno više nećete menjati način pripreme. Odličan sa dodatkom posnog kačkavalja, serviran kao lagan i posni ručak.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

700 gr krompira

 

začin suvi

 

mlevena paprika

 

ljuta paprika

 

beli biber

 

posni kačkavalj

 

ruzmarin

 

granule belog luka

 

majčina dušica

 

ulje

 

Priprema:

 

Krompir očistiti oprati i odseći vrh na jednoj strani. Zatim po dužini od polovine zaseći na 3-4 mesta, zakrenuti ga i ponovo da dobijete nasečene kocke. U činiju sipati malo ulja i dodati sve naseckane začine i dobro izmešati i puniti krompir u otvore na krompiru. Ređati u pleh tako da krompir stoji na onoj ravnoj odsečenoj strani.

 

Zapečeni pire krompir - prilog koji preti da postane glavno jelo

 

Još malo pouljiti i peći na 200 stepeni oko 50 minuta u rerni. Na polovini pečenja pokriti folijom da ne izgori. Izvaditi iz rerne i malo preko krompira narendati posnog kačkavalja i vratiti u rernu još 10 min. Naš krompir je gotov i možemo uzivati u divnom ukusu ovog sjajnog jela.

makonda-tracker