Kada ga budete proibali, verovatno više nećete menjati način pripreme. Odličan sa dodatkom posnog kačkavalja, serviran kao lagan i posni ručak.
Sastojci:
700 gr krompira
začin suvi
mlevena paprika
ljuta paprika
beli biber
posni kačkavalj
ruzmarin
granule belog luka
majčina dušica
ulje
Priprema:
Krompir očistiti oprati i odseći vrh na jednoj strani. Zatim po dužini od polovine zaseći na 3-4 mesta, zakrenuti ga i ponovo da dobijete nasečene kocke. U činiju sipati malo ulja i dodati sve naseckane začine i dobro izmešati i puniti krompir u otvore na krompiru. Ređati u pleh tako da krompir stoji na onoj ravnoj odsečenoj strani.
Zapečeni pire krompir - prilog koji preti da postane glavno jelo
Još malo pouljiti i peći na 200 stepeni oko 50 minuta u rerni. Na polovini pečenja pokriti folijom da ne izgori. Izvaditi iz rerne i malo preko krompira narendati posnog kačkavalja i vratiti u rernu još 10 min. Naš krompir je gotov i možemo uzivati u divnom ukusu ovog sjajnog jela.