Kada se ukus slanine, kobasice i butkice pomeša sa neponovljivim ukusom kiselog kupusa, dobija se čisto savršenstvo na tanjiru
Može li svečana trpeza da se zamisli bez sarme? Teško!
Zbog toga za Božić na stolu treba da se nađe specijalna božićna sarma! Ova je zaista nešto posebno i vredi svaki minut krčkanja na šporetu.
Sastojci: 1,5 kg listova kiselog kupusa, 500 g mešanog mlevenog mesa, 1,5 kg dimljenih svinjskih butki ili rebara, 100 g dimljene slanine, 1 par dimljenih kobasica, 100 g pršute, 1 glavica luka, 100 g pirinča, 1 kašika tucane ljute paprike, 3 kašičice mlevene crvene paprike, 1 kocka za supu, 1 kašika svinjske masti, ulje, so, mleveni crni biber.
Piletina u sosu od pečuraka: Jelo za svaku priliku - priprema se brzo i lako! (RECEPT)
Priprema: U tiganj za prženje staviti ulje da se zagreje, dodati kašiku svinjske masti, pa pržiti sitno iseckan luk. Kada luk omekša, u tiganj dodati isečenu pršutu. Promešati i dodati mleveno meso uz neprestano mešanje. Pobiberiti i posoliti po ukusu. Dodati kašiku tucane ljute paprike i pirinač, promešati i skloniti sa vatre.
U proključalu vodu na šporetu staviti kocku da se kuva supa. U šerpu u kojoj će se kuvati sarma sipati ulje. Dno šerpe pokriti listovima kupusa. Svakom listu kupusa odseći tvrde delove i seći ih na pola.