uživajte!

Piletina u sosu od pečuraka: Jelo za svaku priliku - priprema se brzo i lako! (RECEPT)

0

Bilo da ga pravite preko radne nedelje ili za neku svečanu priliku, ovim jelom ćete oduševiti svakoga ko proba...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Potrebno je:

500 g pilećeg filea

1 kesica krem supe od pečuraka

200 ml pavlake za kuvanje

malo soli

kačkavalj (po želji)

 

Idealna za zimske dane: Napravite celer čorbu (RECEPT)

 

Priprema:

Pileći file iseći na tanke šnicle (nije potrebno lupati ih čekićem). U dublju posudu istresti sadržaj krem supe od pečuraka, pa u njega uvaljati svaku šniclu. Slagati ih u podmazanu vatrostalnu posudu.

 

Preliti šnicle neutralnom pavlakom i posoliti po ukusu. Po želji, narendati malo kačkavalja. Peći ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata, pa smanjiti temperaturu i ostaviti da se dopeku još oko 15 minuta.

 

Savet: Služiti uz bareno povrće i salatu.

makonda-tracker