Napici se lako i brzo se pripremaju, odlično greju i očaravaju nas onim prepoznatljivim mirisom zime i prazničnog ugođaja...
Tražite nove ideje za zimske napitke? Pripremili smo za vas 3 odlična recepta u želji da pokrijemo sve: kako ljubitelje čaja, tako i ljubitelje kapućina ili pak vruće čokolade.
Napici se lako i brzo pripremaju, odlično greju i očaravaju nas onim prepoznatljivim mirisom zime i prazničnog ugođaja. Uživajte!
Idealno rešenje za posne dane: Piroške gotove za tili čas! (RECEPT)
Praznični čaj sa začinima (4 šoljice)
Sastojci:
7 dl vode, 3 kesice zelenog ili crvenog čaja, trećina kašičice anisa, 2-3 karanfilića, trećina kašićice kardamoma, malo rendanog đumbira, 1 štapić cimeta, 3 kašičice meda, sok pola limuna, korica 1 pomorandže
Priprema:
U posudu stavite vodu, čaj i začine da se kuvaju. Kada prokuvaju, smanjite vatru i kuvajte nepoklopljeno oko 3 min. Izvadite kesice čaja i štapić cimeta. Umešajte sok limuna i dodajte med pred samo serviranje.
Praznični kapućino (2 šoljice)
Sastojci:
2 kafe (kofeinska ili bezkofeinska/espreso, filter ili instant), 1 dl vrućeg mleka (vrsta po želji), 1 dl slatke pavlake, malo cimeta i kardamoma, 2 kuglice sladoleda od vanile.
Priprema:
Pomešati kafu, mleko, pavlaku i kardamom, dobro smućkati i sipati u visoke staklene šolijce. U svaku šoljicu dodati kuglu sladoleda i posuti s malo cimeta.
Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...
Bela topla čokolada (2 šoljice)
Sastojci:
4 dl mleka (vrsta po želji), malo vanile u prahu, 100 gr razlomljene bele čokolade, 1 kašičica kokosovog ulja, umućena slatka pavlaka, malo sirupa od višnje ili brusnice, nekoliko višanja ili brusnica za ukras
Za ozbiljne sladokusce: Kolač od karamele i čokolade istopiće se u trenu (RECEPT)
Priprema:
Pomešati u posudi mleko, čokoladu i vanilu i mešati dok se čokolada ne rastopi, ali paziti da ne provri. Skinite sa vatre, dodajte kašičicu kokosovog ulja, preliti u visoke staklene čaše i ukrasitislatkom pavlakom, sirupom od višnje ili brusnica ili celim višnjama ili brusnicama.