Ovo je specijalitet srpske kuhinje koji će zadovoljiti sva čula, naročito zato što je sočno, veoma izdašno jelo, a istopljeni kajmak mu daje posebnu aromu
Potrebno je:
800 g telećeg ribića
150 g kajmaka
2 kašike ulja
so, biber
4 kašike brašna
600 g barenog krompira
200 g ražanog hleba
Priprema:
Meso iseći na komade, uvaljati u brašno i zapeći sa svih strana na zagrejanom ulju. Preliti vodom i kuvati oko 40 minuta. Izvaditi kuvani ribić, a tečnost u kojem se kuvao zgusnuti preostalim brašnom razmućenim sa malo vode.
Sočno, slasno i hrskavo: Napravite jagnjeće pečenje na zlatiborski način (RECEPT)
Dodati kajmak, promešati i kuvati dok se sos ne zgusne. U tepsiju staviti krompir i meso, preliti sosom i zapeći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 220 C.
Ribić servirati na tanjir uz ranije obaren krompir i krišku raženog hleba.