Tokom letnjih dana ovo je jedino što možemo da spremimo a da ne ugrejemo kuću previše
Sada je pravo vreme da počnete da pravite pesto jer - bosiljak genoveze je stigao! Možete ga kupiti na svakoj pijaci i košta nešto smešno malo... Oni koji imaju baštu ili žardinjere na balkonu, mogu da ga gaje u domaćim uslovima - veoma je otporan, piše Stil.rs
Elem, evo recepta za pesto sos koji se odlično kombinuje uz špagete, ali i maže na tost za brzinski doručak.
Potrebno je: veza bosiljka, veza peršuna, 50 g badema, maslinovo ulje, kačkavalj, 2 čena belog luka, kašičica morske soli, špagete po izboru.
Prava bomba ukusa: Dobro čuvani stari recept pretvoriće boraniju u vaše omiljeno povrće (FOTO)
Priprema: Bosiljak operite i ocedite. Odvojite od peteljki i stavite u blender.
Zatim dodajte bademe i beli luk, pa sve dobro izmiksajte. Dodajte maslinovo ulje, so i kačkavalj pa još miksajte dok se ne stvori homogena pasta.
Vruće i proceđene špagete prelijte sa domaćim pestom. Uz njih obavezno poslužite i paradajz ili čeri paradajz.