Sezona grožđa je počela, te u njegovom ukusu uživaju mnogi. Takođe, prave se i kolači, koje domaćice rado pripremaju za osmeh dragih ukućana...
Sastojci:
750 g belog ili crnog grožđa
200 g brašna
4 jajeta
150 g šećera
50 g margarina
pola praška za pecivo
2,5 dl mleka
0,5 dl konjaka
50 g oraha
Priprema:
U dubokoj posuti zamesite testo od brašna, jaja, šećera i margarina. Postepeno dodajte mleko dok se ne dobije glatko testo, a zatim pospite grožđe i orahe. Pripremite pleh za pečenje tako što ćete ga podmazati margarinom, a pre izlivanja testa u njega, poprskajte pleh konjakom.
Mekan kao duša: Napravite bakin čokoladni kolač (FOTO)
Sipajte testo i pecite na 180 stepeni 35 minuta do kolač ne dobije rumenu koricu. Pečeni kolač pospite šećerom u prahu.