Uživajte u čarima čokoladnog ukusa po bakinom receptu.
Sastojci:
250 g brašna
100 g šećera
1/2 praška za pecivo
1 kafena kašičica sode bikarbone
50 ml ulja
1 kafena kašičica sirćeta
200 ml vode
1 vanilin šećer
100 g čokolade
1 kašika kakaa ili čokolade u prahu
2 kašike džema
Voćni sladoled koji ne goji: Pravi sa na 3 načina i preukusan je
Priprema:
1. U brašno staviti prašak za pecivo i sodu bikarbonu pa sve prosejati.
2. Dodati vodu, ulje, sirće, čokoladu ili kakao i vanilin šećer, pa sve dobro izmešati i sipati u podmazan pleh.
3. Peći na 200 stepeni 40-45 min.
4. Kolač ostaviti da se ohladi pa ga preseći na pola. Premazati džemom i preliti glazurom od čokolade.
( kodbakeugostima.blogspot.rs )