umesto pamuka

Probudite se odmorni i zategnuti: Svilena posteljina čuva vašu kožu od raznih alergena i čini je podmaleđenom

0

Svi znamo da je jedna od tajni lepote spavanje, ali tu vrebaju zamke kojih nismo ni svesni, a jedna od njih je da uopšte nije svejedno na čemu spavate.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Spavanje na svili je oduvek bila povlastica bogatih, ali s vremenom su je u svetu posteljine zamenili jeftiniji i trajniji materijali, najčešće pamuk.

 

Čudesna transformacija: Upoznajte Naomi Titer koja uspešno savetuje kako kroz mukotrpni proces mršavljenja (FOTO)

 

Iako je pamuk prijatan za kožu, otkrivamo vam tajnu spavanja na svili koja blagotvorno deluje na kožu lica i kosu, a bićete i manje skloni alergijama.

foto: Profimedia

Pamučna posteljina se tokom noći nabira, koža ne klizi preko nje, stvara se trenje. Osim toga pamučna posteljina izuzetno upija vlagu, čak nekoliko puta više od vlastite težine, a to oduzima vlagu našoj koži i kosi...

 

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

 

foto: Profimedia

 

Poznato je da noću koža brže i lakše apsorbira hranjive i hidratantne sastojke krema, ali isto tako manje je poznata činjenica da pola toga završi upijeno u pamučnu jastučnicu.

 

Prve promene vidljive za manje od 42 sata: Ovaj napitak čini čuda za vaš organizam

 

Svilena jastučnica ne stvara trenje, nema nabiranja tkanine pa stoga neće stvarati linije spavanja na vašem licu i uz to deluje kao anti-ejdžing tretman jer sadrži prirodne proteine i 18 esencijalnih amino kiselina. Takođe svila upija samo 11% vlage tako da neće dehidrirati kožu i kosu, a spavanje na njoj je izuzetno prijatno posebno u toplijim mesecima. Spavanje na svili će doprineti izgledu kose, jer će osim sačuvane hidratacije, kosa biti manje sklona pucanju i biće manje jutara kada se probudite s groznom frizurom.

 

Danas postoje mnogi materijali poput poli svile, sintetičke svile, satena koji se ponašaju kao svila, ali oni nemaju u potpunosti ista svojstva jer im je baza veštačka. Autentičnost prirodne svile se isprobava jednostavnim testom, tako da se zapali jedna nit svilene tkanine. Ako nit i dalje sagoreva i nakon što se plamen ugasi, radi se o veštačkoj svili.

makonda-tracker