Šta je genetski modifikovana hrana?

Nazad na članak
Ostavite Komentar

PRAVILA KOMENTARISANJA

Zabranjeni su govor mržnje, vređanje na nacionalnoj, rasnoj ili rodnoj osnovi, vređanje ličnosti korisnika i osoba čija se imena pojavljuju na sadržajima portala, kao i upotreba vulgarnih reči. Svako korišćenje portala suprotno navedenom biće kažnjeno oduzimanjem prava korisnika na pristup portalu kome će pristup biti trajno ili privremeno uskraćen. Svako ugrožavanje lične i porodične bezbednosti korisnika portala, kao i lica čije se ime navodi u sadržaju portala, putem pretnji ili na bilo koji drugi način, nije dozvoljeno i svako takvo ponašanje može biti krivično gonjeno od strane nadležnih organa. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica. Zabranjeno je pisati velikim slovima (Full Capslock).

Komentari i sadržaji koji se ne odnose na teme portala biće obrisani bez prethodne najave, a korisnicima koji pošalju takve komentare i sadržaje biće u više navrata onemogućen pristup portalu. Ukoliko korisnik smatra da je nepravedno kažnjen, ima pravo da kontaktira administratora.

Komentara: 4

Tatjana

25-05-2013 00:12h
Srbiji, koja ima visak zemlje i manjak zdravih ljudi i dece, ne treba GMO. Treba zdravlje. I sto manje hemije i otrova. GMO znaci smanjenje mozga, debilitet i sterilitet......

Aleksandar

22-10-2013 10:12h
GMO prvenstveno voce i povrce je bez ikakvog ukusa i mirisa nije uopste prijatno za jelo i "plasticno" je.Sto se tice mesa to je vec posebna prica...hleb takodje, mada mi vec i jedemo hleb od modifikovane psenice, a imamo je u izobilju. Nikako ne trebamo da prihvatimo GMO.

Adnan

13-04-2017 02:02h
@Aleksandar
Ne znam gdje si ti kušao GMO voće/povrće, ali na pijaci ili u tržnim centrima sigurno nisi. Voće i povrće se genetski modifikuju prije svega radi poboljšanja okusa, nutritivnih vrijednosti ploda (sadržaj vitamina, masti, proteina) i kako bi se povećao otpor na loše klimatske uslove.

Tatijana

22-10-2013 19:51h
Da li je masovna proizvodnja genetski modifikovane hrane istina ili mit? Nekoliko zrna recimo gmo soje mogu da se proizvedu u laboratoriji, ali tone semenskih žitarica koje se prodaju na svetskom tržištu meni liče na maglu (prevaru). Skoro sam čitala da su jednog španskog farmera skoro razapeli zato što je posejao seme "sa tavana" koje je niklo kada je kupio gmo seme u predhodnoj sezoni.Sa druge strane nisam čitala da te kompanije reaguju na prigovore o štetnosti gmo proizvoda - kao da im ta propaganda, čak i negativna odgovara. Da li je neko seme gmo kupljeno u velikoj količini za setvu dao na analizu? Ispitivanja su skupa i možda nadoknađuju sredstva plasirajući hemijski tretirano seme kao gmo?Zašto se toliko plaše ponovne setve žitarica dobijenih od gmo semena?
Učitavam komentare

Prijavi komentar

Odaberite razlog prijave komentara: