SVE JE PREUKUSNO

7 superbrzih jela za 7 dana u nedelji: Ideje za ručak (od ponedeljka do petka) koji se sprema za pola sata

0

Koliko puta ste sebi postavili pitanje - Šta ćemo danas za ručak? Evo, ne jednog, već 7 odgovora 

IDEJE ZA RUČAK ZA 7 DANA
IDEJE ZA RUČAK ZA 7 DANA foto: Shutterstock/Elena Shashkina

Spremanje hrane za porodicu često iziskuje mnogo vremena i energije, a ponekad stvarno više nemamo ideje ni šta skuvati niti nam se nešto specijalno jede.

 

Ipak, kad se nakon završenih obaveza vratimo u svoj dom najčešće nam je potreban neki kuvani obrok, nešto spremljeno na kašiku, što je hranljivo, a ako se brzo prirpema onda je zaista pun pogodak.

 

Upravo zbog toga vam donosimo 7 ideja za ručkove koji se mogu spremiti za pola sata, a možete ih i spremiti nekoliko dana ranije, držati u frižideru i podgrevati po potrebi.

1. Pasta sa tunjevinom i belim lukom

 

Sastojci: testenina, tunjevina iz konzerve, beli luk, maslinovo ulje, peršun


Priprema: Skuvajte testeninu. Na maslinovom ulju propržite beli luk, dodajte tunjevinu i začine. Pomešajte sa kuvanom pastom i pospite seckanim peršunom.

 

2. Brza piletina sa povrćem iz tiganja

 

Sastojci: pileći file, tikvica, paprika, crni i beli luk, soja sos


Priprema: Isecite sve na trake i propržite na malo ulja. Dodajte malo soja sosa i dinstajte dok piletina ne omekša. Služi uz pirinač ili samostalno.

PILETINA JE ODLIČAN IZBOR ZA RUČAK
PILETINA JE ODLIČAN IZBOR ZA RUČAK foto: Marian Weyo, Shutterstock

3. Omlet sa sirom i spanaćem

 

Sastojci: jaja, sir, svež spanać, mleko, začini


Priprema: Umutite jaja sa mlekom, dodajte spanać i sir, i pecite kao omlet. Savijte na pola kad se zapeče.

 

4. Rižoto sa pečurkama

 

Sastojci: pirinač, šampinjoni, crni luk, pavlaka za kuvanje, začini


Priprema: Propržite luk i pečurke, dodajte pirinač i postepeno nalivajte vodom dok se ne skuva. Na kraju dodajte pavlaku i promešajte.

RIŽOTO SA PEČURKAMA JE LAGAN I HRANLJIV
RIŽOTO SA PEČURKAMA JE LAGAN I HRANLJIV foto: Dmitrii Ivanov/Shutterstock

5. Brze ćufte u paradajz sosu

 

Sastojci: mleveno meso, jaje, prezle, začini, paradajz sos


Priprema: Umutite meso sa jajetom i začinima, formirajte male ćufte. Propržite ih kratko, pa dodajte paradajz sos i kuvajte 15 minuta. Služite uz pire krompir ili testeninu.

 

6. Tortilje sa piletinom i povrćem

 

Sastojci: tortilje, piletina, paprika, crveni luk, majonez ili pavlaka


Priprema: Propržite piletinu i povrće, začinite po ukusu. Napunite tortilje i zamotajte. Po želji kratko zapeći u tiganju ili rerni.

TORTILJE SU BRZ I UKUSAN OBROK KOJI SVI OBOŽAVAJU
TORTILJE SU BRZ I UKUSAN OBROK KOJI SVI OBOŽAVAJU foto: Shutterstock/Marcos Castillo

7. Brza musaka sa tikvicama

 

Sastojci: tikvice, mleveno meso, crni luk, pavlaka, jaja


Priprema: Izdinstajte meso sa lukom, ređajte u pleh slojeve tikvica i mesa. Prelijte umućenim jajima sa pavlakom. Peci 20–25 minuta na 200°C.

 

 

makonda-tracker