kućni ljubimci

Top 3 rase pasa po prilagodljivosti – fleksibilni su i zbog njih nećete morati da ustajete svako jutro u 6

0

Imanje kućnog ljubimca ne mora nužno da bude naporno i stresno.

Ove 3 rase su fleksibilne i lako se prilagođavaju
Ove 3 rase su fleksibilne i lako se prilagođavajufoto: Pinterest / Printscreen / pancakesandpushups.com

Ako volite pse, ali vam je svakodnevni raspored prepun obaveza, ne brinite – postoje rase koje se savršeno prilagođavaju vlasnicima sa dinamičnim načinom života.

 

Ove rase poznate su po svojoj fleksibilnosti, smirenom temperamentu i manjoj potrebi za dugim šetnjama u ranim jutarnjim satima.

 

Donosimo vam pet rasa pasa koje su idealne za ljude koji žele ljubimca, ali ne žele da u potpunosti menjaju svoju svakodnevicu.

 

1. Francuski buldog

 

Francuski buldozi su odlični ljubimci za ljude sa zauzetim rasporedom. Ova rasa je prilagodljiva i ne zahteva intenzivne fizičke aktivnosti. Kratke šetnje i povremeno igranje u kući su dovoljni da zadovolje njihove potrebe za aktivnošću, što znači da ne morate ustajati u cik zore kako biste ih prošetali. Francuski buldog će se radije sklupčati pored vas na kauču nego juriti po parku.

 

2. Ši Cu

 

Ši Cu je rasa koja voli društvo, ali nije zavisna od konstantne pažnje i aktivnosti. Ovi psi su srećni i kada provode vreme sami, a kratke šetnje ili igranje u stanu im pružaju dovoljno vežbe. Shih Tzu je izuzetno prilagodljiv vašem rasporedu, pa će rado uživati u popodnevnoj dremki dok vi završavate obaveze.

 

3. Engleski buldog

 

Engleski buldozi su poznati po svom smirenom i opuštenom karakteru. Oni ne zahtevaju mnogo fizičkih aktivnosti i lako se prilagođavaju svakodnevici svog vlasnika. Kratke šetnje ili lagane šetnje po kraju dovoljne su za ovu rasu, a većinu vremena će provoditi u odmoru, što ih čini savršenim izborom za zaposlene ljude.

 

4. Mops

 

Mopsovi su mali psi koji vole društvo, ali nisu zahtevni kada je reč o fizičkim aktivnostima. Zadovoljni su s par kraćih šetnji dnevno i lako se prilagođavaju ritmu svog vlasnika. Ova rasa se rado opušta i uživa u društvu porodice, a dugotrajan boravak na otvorenom im nije neophodan, što ih čini savršenim za užurbane vlasnike.

 

5. Baset

 

Baseti su psi mirnog temperamenta i izuzetno su prilagodljivi. Iako uživaju u povremenim šetnjama, nisu skloni intenzivnim aktivnostima i rado će provesti vreme u mirnom okruženju. Baseti su idealni za ljude koji žele psa s kojim neće morati mnogo da menjaju svoju svakodnevicu i koji je srećan i u opuštenom okruženju.

 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Pas skuplja smeće u parkiću

 

makonda-tracker