vredi pročitati

Top 5 rasa pasa za porodice s malom decom – mile su naravi & vašim mališanima će biti najbolji prijatelji

0

Svaka od ovih rasa donosi jedinstvene kvalitete koje mogu obogatiti život vaše porodice.

Pas može biti najbolji prijatelj vašem detetu
Pas može biti najbolji prijatelj vašem detetufoto: Pinterest / Printscreen / Queensabbatoge

U izboru najboljeg ljubimca za porodicu, posebno kada su u pitanju mala deca, važno je odabrati rasu koja je strpljiva, prijateljska i prilagodljiva.

 

Psi nisu samo kućni ljubimci; oni su i članovi porodice koji donose radost i ljubav u svaki dom.

 

U nastavku je predstavljeno top 5 rasa pasa koje su savršeni saputnici za porodice s malom decom.

 

1. Labrador retriver

 

Labrador retriveri su poznati po svojoj prijateljskoj naravi i strpljivosti. Ova rasa je izuzetno tolerantna prema deci i obožava se igrati s njima. Uz to, labradori su veoma inteligentni i lako se treniraju, što ih čini idealnim za porodice koje žele aktivnog psa. Njihova energija i ljubav prema ljudima čine ih savršenim izborom za decu.

 

2. Bigl

 

Bigl je još jedna rasa koja se savršeno uklapa u porodične dinamike. Ovi mali psi su razigrani, veseli i puni energije. Biglovi su vrlo društveni i često se dobro slažu s decom, pružajući im radost u igri. Njihova radoznalost može ih navesti na istraživanje, pa je važno obezbediti sigurno okruženje za igru.

 

3. Buldog

 

Buldog je poznat po svom smirenom temperamentu i ljubavi prema porodici. Iako su fizički snažni, buldozi su vrlo nežni i strpljivi prema deci. Njihova niska energija čini ih pogodnim za život u stanu, a njihova ljubav prema ljudima čini ih idealnim porodičnim psima. Buldog će biti sjajan pratilac u svim aktivnostima.

 

4. Škotski terijer

 

Škotski terijer, poznat po svom šarmu i hrabrosti, može biti sjajan izbor za porodice. Ovi psi su inteligentni i odani, a njihova priroda ih čini pogodnim za interakciju s decom. Iako su manji, škotski terijeri su energični i uživaju u igri, a njihova neustrašivost čini ih idealnim saputnicima.

 

5. Kavalijer kralja Čarlsa Španijel

 

Ova rasa poznata je po svojoj ljubaznoj i prijaznoj prirodi. Kavalijerski španijeli izuzetno su vezani za svoju porodicu i često se vole igrati s decom. Njihova mala veličina i nežan temperament čine ih savršenim izborom za porodice sa malom decom. Ovi psi lako se prilagođavaju i često su puni ljubavi i pažnje prema svojoj porodici.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Pas skuplja smeće u parkiću

 

makonda-tracker